Novi Sad
13.03.2014.
11:19 > 13:02
Novosađanka M. V. već petnaest godina dobija na kućnu adresu pozive za izbore za pet nepostojećih osoba, koje nikada nisu živele na njenoj adresi.
  • 16.03.2014 17:23
    Nema nas na spisku a dobijamo poziv
    Dobijem poziv za glasanje! I naravno čuda su moguća i nikada kraja čudesima u zemlji Srbiji nema me na "njihovom spisku" ali me ima na sajtu Ministarstva pravde. I lica zaduzena za ispravnost glasanja kažu Vi imate problem, ne možete da glasate.
  • Milan

    13.03.2014 19:56
    Stvar je do zakona....
    Da bi se ovaj problem rešio potrebno je izmeniti zakone čime bi se omogućilo da se lica koja ne žive na adresama na kojima su prijavljeni budu brisana. Ova situacija ima najmanje veze sa lokalnim samoupravama... Stavar je do Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva pravde i državne uprave, jer je u pitanju jedinstveni birački spisak Republike Srbije, a ne lokalne samouprave.
  • gradonacelnik limana

    13.03.2014 19:54
    i umrli dobijaju poziv za glasanje
    evo bas kod mene u ulazu troje preminulih pre cetiri,tri, i godinu ipo,dobili poziv za glasanje. Opstnski sluzbenici kazu da porodice trebaju to da regulisu,jer nisu umrli u N.Sadu. Dvoje je umrlo u bolnici u Beogradu,a treci u Beceju,a svi sahranjeni u N.Sadu.Sramota sta radi administracija.Sacuvali smo pozive,posle izbora treba napraviti proveru birackog spiska,mozda ce biti zaokruzeni...Bruka
  • Rođak PoNS

    13.03.2014 18:33
    eci-peci-recipročno
    Pozivaju na glasanje osobe koje ne postoje. Ja postojim, a priželjkujem da me ne zovu.
  • selica

    13.03.2014 14:11
    @izbori
    Ta izvinte,ko ce sade da nosa oni izborni dzakovi umesto murte i kurte?
    Oni su prezauzeti,nermogadu da se bave sa time.

    "ne borim se za sebe nego za narod Srbije!"
    Hahahahahahahahaha...
    Prvoaprilska sala.

    U Srbiji su uredjeni biracki spiskovi!
    Hahahahahahahahahahaha...
    Jopet prvoaprilska sala.
  • S.

    13.03.2014 13:31
    Zato ja ne dobijam poziv uopste. Verovatno znaju za koga cu glasati pa bi radije da se ne pojavljujem ;)
  • Scotch Bonnet

    13.03.2014 13:24
    Prst na celo
    http://pescanik.net/2014/03/predizborne-crtice/

    Pa mi vi recite da li ce i ovi izbori biti posteni.

  • Lusi NS

    13.03.2014 12:44
    I kod nas je ista prica, redovno stize poziv za glasanje na ime Berisa (Bajram) M...... rodjen u Gracanici. O tome sam godinama obavestavala nadlezne ali ispostavilo se da NIKO nije nadlezan. U subotu je ponovo stigao poziv, jedino mi preostaje da ga bacim u smece a na birackom mestu proverim da li se neko potpisao.
  • JustinaNS

    13.03.2014 12:29
    Omiljeno štivo svake naše vlasti
    Nikolaj Gogolj, MRTVE DUŠE (Мёртвые души).
  • ns

    13.03.2014 12:14
    spremaju krađu
    i ja sam prvi vlasnik stana, 30 godina na istoj adresi, nikada niko nije prijavljivan/odjavljivan i sada je stigao poziv za nepoznatu osobu. Siguran sam da bivši radikali ne prepuštaju slučaju svoju sudbinu na vlasti i da su se pripremili vrlo temeljno da PO SVAKU CENU ostanu gde jesu. Trebalo bi popisati sve ovakve slučajeve i proveriti koje su razmere krađe.
  • 13.03.2014 12:08
    Je ne dobijam te pozive, ali skoro redovno redovno dobijam izvode iz nekoliko banaka za neke neke osobe koje nikada nisu zivele na mojoj adresi. Siguran sam da nikada na mojoj adresi nisu zivele jer sam se po komsiluku kod jako starih osoba, komsija, raspitivao za te ljude. Sve koje sam pitao rekli su mi da te osobe nikda nisu zivele ne kod mene vec nikada nisu zivele ni u mojoj ulici. Jedno vreme sam sam te izvode nosio u banke iz kojih stizu. Posle sam ih ubacivao u one velike zute postanske sanduke kod glavne poste prethodno na njima olovkom napisavsi "ne stanuje na adresi". Medjutim, ti izvodi su mi stalno dolazili pa sam na kraju poceo i da otvaram te koverte i da citam sta u njima pise. Onda su u nekom periodu prestali da stizu pa posle par meseci su poceli ponovo da stizu u velikom broju. I sada u kuci imam gomilu tih izvestaja, ne otvorerih koverti. Par puta sam pricao i sa postarom da mi vise ne donosi te glupesti, ali mi je uvek govorio da mora da ih isporuci jer na njima pise ta i ta adresa. To su raznorazni izvodi ljudi koji su podizali kredite, nekada nesto kupovali karticama, pa sada stizu opomene i slicne gluposti.
  • berolina

    13.03.2014 12:01
    ala SVI lazu

    izmisljaju se biracki spiskovi glupi-tupi-gastosa, da bi se lazirali REZULTATI "izbora".
    vrlo jednostavno: primera radi, udatu zenu proglase devojkom i prijave mrtvom ocu, na adresu na kojoj NIKADA u zivotu nije bila ni prijavljivana - ni odjavljivana!
    normalna prijava u sup-u stoji i nije se menjala zadnjih sezdesetak godina, ali ALAVIM POLITICARIMA uvek nesto padne na pamet, da NAMESTAJU rezultate "izbora"...

    poslednji primitivizam...fuj,fuj,fuj

    wowi

  • свака власт

    13.03.2014 11:47
    воли сигуран глас
    Па то су најредовнији гласачи који одговарају свим властима. Једини им је посао да гласају, по правилу за оне који су на власти. Зато их сви и чувају сво време.
    Још нема ни ко да се буни! Мало ли је?

    Зато Србија има гласача скоро колико и становника, као да смо сви пунолетни.
  • 13.03.2014 11:44
    na našu adresu za petoro potvrđeno preminulih
    a meni ni na staru ni na novu adresu
  • mama

    13.03.2014 11:37
    baba šumom, deda drumom
    Kao i uvek ovi iz vlasti daju pripremljene odgovore koji nemaju veze sa konkretnim slučajem: žena lepo kaže da nisu nikad imali podstanare. Dundjerski kaže da do grešaka dolazi isključivo zbog toga što podstanari nisu odjavili svoje adrese, (još tu spominje neke iz inostranstva), što nikako ne objašnjava ovu 14 godina dugu priču.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna